Muzică – ce este pentru om?

Radio pe Internet – cum funcționează și cum să le asculți
octombrie 3, 2017
hituri
La hituri muzicale din prima jumătate a anului 2017
noiembrie 30, 2017
Show all

Istoricii culturali susțin că romanții au descoperit puterea muzicii și au apreciat valoarea incomensurabilă. Pentru cei care caută să exprime sentimentele și adevărurile cele mai frumoase și exaltate, muzica apare ca cea mai perfectă artă pe care omul o poate crea. Ei au crezut că o melodie compusă în mod corespunzător ar putea alina sufletul un ui bărbat, încât el a fost capabil să ducă senzațiile care erau dificil de descris în cuvinte. Sami a descris această stare ca fiind infinită.

Rolul stării de spirit

Este greu de negat faptul că sunetele muzicii au puterea de a introduce un om într-o anumită stare de spirit: ei pot pentru a calma si calma, dar, de asemenea, motiva să acționeze sau să facă o stare de spirit rebel. Ultima metodă de influență asupra conștiinței de cea mai buna muzica pe care o cunosc adolescenți, pentru care asculta la un anumit tip de muzica este sinonim cu o anumită auto-determinare, care ar putea conduce, de asemenea, la identificarea subculturi specifice de tineret. Psihologii susțin că fiecare persoană, indiferent de vârstă, intuitiv alege să asculte genul de muzică care se potrivește dispoziția sa generală, precum și actualul bunăstarea. Cu toate acestea, există dependențe permanente între tipul de melodie și psihicul uman – acestea sunt adesea folosite de proprietarii de magazine și restaurante. Și armonios contractante o zonă liniștită note tind să nu se grăbească, ci mai degrabă să se bucure de un moment de relaxare și pe îndelete, operațiuni continue, care se realizează – fie că este vorba de cumpărături sau de a manca desert.

Vindecați pentru zgomot sau … tăcere

Starea în tăcere pare aproape imposibilă pentru omul modern. Acest lucru se datorează în principal faptului că orașele moderne sunt pline de sunete. Uneori sunt atât de enervant că înecarea lor pare să fie singura modalitate de a recâștiga echilibrul gândirii. Poate că oamenii de astăzi nu mai pot renunța la stimuli auditivi. Cercetătorii americani au efectuat un experiment, a cărui sarcină principală a fost să examineze dependența bunăstării umane de prezența stimulilor sub formă de mass-media, inclusiv muzică. Rezultatele cercetărilor au arătat că, după o lungă perioadă de tăcere, oamenii au devenit nervoși și agitați. La un moment dat popular a fost un spectacol de realitate numit Big Brother, în care un grup de voluntari selectați a rămas pe durata programului tăiat din lumea exterioară. De asemenea, ați putea vedea cum oamenii devin iritați, lipsiți de stimulentele muzicale preferate, deoarece o mare euforie poate reproduce ocazional organizatorii piesei atunci.

Există o teorie care poate fi derivată din mecanismul memoriei umane prezentat în cea mai faimoasă carte a lui Marcel Proust. Muzica și, mai presus de toate, o anumită piesă a acesteia, are puterea de a aminti amintirile. Când barele de o minte specifică pistă se confruntă cu o situație din nou, care a avut loc într-o mult mai devreme asculta acest ton special, atunci, probabil, puteți înțelege ceea ce au însemnat romanticii, lăudând puterea extraordinară a muzicii.

Comments are closed.